2017. aug 10.

A Momentum megint átver mindenkit - Avagy tényleg egy berúgáson múlott az Új Pólus?

írta: HÁZ
A Momentum megint átver mindenkit - Avagy tényleg egy berúgáson múlott az Új Pólus?

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja asztal alá itta magát a Momentum Nyitás nevű fesztiválján. A Momentum ezután kizárta az összes további általuk szervezett programról a zöld politikust és határoztak arról, hogy semmilyen szövetséget nem kötnek a Lehet Más a Politikával. Ezzel bukott a mostanában többször is lebegtetett Új Pólus koncepciója... Csak nekem tűnik hibásnak a sztori, vagy tényleg ismét átveri a Momentum az embereket?

mno_d_1125_focuspoint_926x504.jpg

Ungár Péter (forrás: mno.hu)

A Momentum nyárra csinált egy fesztivált a szimpatizánsainak. Igaz, hogy a szimpatizánsok alig voltak erre kíváncsiak, de megjelent ott Ungár Péter, aki ugyan az LMP tagja, de megnyilatkozásai alapján szimpátiával figyeli a Momentumot

Egy normál fesztiválon elő-elő fordul, hogy a megjelentek bulival töltik el az időt a helyszínen. Így történt a Nyitáson is Ugárral, aki a hírek szerint kicsit elengedte a gyeplőt, és túltolta a bulit. Elképzelhető, hogy ez egy-két fesztiválozónak terhes, vagy kellemetlen volt, de semmi olyan nem történt, amiért pálcát kellene törni felette.

thenug-y0jm3xxbzn.gif

A kép csak illusztráció: ennyien nem voltak a Momentum fesztiválján

A fesztivál anyagi bukás volt a Momentumnak, ám ennél is kínosabb, hogy az átláthatóságot követelő új párt nem igazán kívánt elszámolni azzal, hogy honnan volt fedezete azt megrendezni. Mit ad isten épp az Ungár által alapított Reflektor blog kezdte el pedzegetni a témát. Ezt követően kiderül a Momentumról, hogy nem csupán mikroadományokból működik, hanem komoly milliárdosok finanszírozzák a liberális, totális szabadpiaci elveket valló pártot. 

A Momentum körüli ügyek folytatódtak azzal, hogy egyre másra kezdtek el lemondani elnökségi tagjaik (a nyilvánosság számára nem közölt okokból). A MOMO-n belül pedig érződik a zavar. Erre jöttek elő három héttel a Nyitás fesztivál után (!!!) az Ungár-üggyel és jelentették be, hogy emiatt semmilyen együttműködés nem képzelhető el az LMP-vel. Ezzel bukott is a mostanában ismét pedzegetett Új Pólus, de ki veszi azt be, hogy tényleg csak egy túltolt buli miatt? Ki veszi be, hogy nem a Momentum körül gyűrűződő botrányok miatti elterelés, a Refelktorban megjelent cikkek utáni bosszú áll inkább a háttérben? Vagy hogy nem akarják, hogy létrejöjjön egy a Fidesszel, MSZP-vel, Jobbikkal szembeni új pólus, csak ezt így ciki belemondani a választóik arcába?

A Momentum inkább újra átveri a választóit a végtelenig túlhájpolt berúgás kapcsán. Pedig tisztességesebb lenne végre 

1. nyíltan megmondani a szavazóinak, hogy nem egy ideológiamentes mozgalomról van szó, hanem egy kőkemény piac- és szabadkereskedelem párti, kapitalista, neoliberális pártról

2. elmondani, hogy ennek a pártnak a hátterében bizony a fenti elveket erősen valló milliárdosok állnak (támogatóként, mozgatóként, ki tudja, hiszen nem mondják el)

3. nem szégyenleni, hogy nem kérnek a rendszerkritikus pártokból sem, s nem céljuk egy Új Pólusban való részvétel.

Ez inkább lenne fair játék, mint a folyamatos sunnyogás.

 

Horváth Zoltán

Szólj hozzá

fesztivál buli berúgás LMP Momentum Ungár Péter Nyitás fesztivál