2017. aug 17.

Igénytelenek vagyunk a környezetünkre?

írta: HÁZ
Igénytelenek vagyunk a környezetünkre?

Szerző:    nemisvagyokhülyegyerek

Az egyik Szombathely-Derkovits lakótelepi lakos készítette ezt a szomorú kis videót a környezetéről.  Távhőcső csere volt, és a munkálatok után a területről a cég úgy vonult le, mint aki jól végezte dolgát, és nem foglalkozott azzal, hogy összecsomagolt és elment. Vagy mint aki rosszul, de az Őt már nem érdekli. Ez sosem fog kiderülni, de azért néhány lehetőséget (és ezeknek végtelen kombinációját, csűrését-csavarását) fel tudok vetni.

1. Szerintük ez így OK, nem kell füvesíteni, az a kertészek feladata.
2. Szerintük nem OK, de nem volt benn a szerződésben, így hát nem kell foglalkozni vele, nincs rá pénz.
3. Szerintük nem OK,  benne volt a szerződésben, de nem volt rá pénz.
4. Szerintük nem OK, benne volt a szerződésben, beszórták a területet fűmaggal, csak a magokat felzabálták a galambok.
Szerintem az utolsó a legszebb eshetőség, amikor mindenki teszi a dolgát, a Távhő körültekintő volt és ezt is belefoglalta a szerződésébe, a kivitelező cég  elvégezte a vállalt munkáját, csak hát ott voltak azok a fránya galambok, meg a kicsit szárazabb időjárás, és emiatt nem eredt meg a fűmag. 
Lehet naív vagyok, de szeretném ha így lett volna. Pontosabban szeretném, ha egy olyan világban élnénk ahol így történne az eset amikor valami balul sül el. Gondolom ezt azért, mert amikor mindenki becsülettel, körültekintéssel végzi a munkáját és csak a fenntartással utógondozással vannak problémák, akkor már nagyon könnyű az utolsó apró simításokat, munkaszervezéseket  is úgy megoldani, hogy ez ne okozzon gondot.
Szólj hozzá

fotó vélemény videó város környezet lakótelep település lakókörnyezet Szombathely Derkovits Derkovits lakótelep TÁVHŐ