2017. sze 08.

Női miniszterelnök-jelölt

írta: HÁZ
Női miniszterelnök-jelölt

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek
Öregszünk és felejtünk? Tudatos vagy nem? Hím-soviniszták vagyunk? Ki tudja, de néha azért nem árt vissza emlékezni egy-két dologra. 
Zúg az ellenzéki sajtó (kormány oldalit annyira nem olvasok, mert ahhoz még kevesebb türelmem van, mint ezekhez, pedig már-már ezekhez sincs nagy kedvem), hogy bizony óriási dolog történt. Magyarország az LMP-től megkapta első női miniszterelnök jelöltjét. Hát csodálatos, gondoltam, most aztán végre itt a világmegváltás, emiatt volt szar hely ez az ország. Nem arról van szó, hogy zavarna ha a nők politizálnak, csinálják. Sőt legyen minél több nő a parlamentben, lehetőleg jó nő - már csak abból az alapvetően primitív és önző okból is kiindulva, hogy ha hülyeséget is beszélnek egy-egy sajtó tájékoztatón, legalább öröm legyen nézni, bár ami azt illeti Harrach Péter egy-egy mosolya is sok mindenért tud kárpótolni. Nem vitás ezen a téren talán a kis pártok teljesítenek a legjobban, legutóbb az LMP még Demeter Mártát is behúzta. A PM női ugyan majdnem teljesen kitelepültek Zuglóba,de azért nem felejtettük el őket. Persze ne felejtkezzünk el a Jobbikról sem. 
detti.jpg
Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje
Lehet azzal vádolni a nőket, hogy hisztisek, temperamentumosak, sértődékenyek, pletykálnak DE atyajóég mi férfiak tulajdonképpen nem ugyanezt csináljuk????? Ez ne legyen már indok semmire sem, valaki vagy jó szakember vagy nem, vagy meghallgatja a háttércsapat tanácsát, szakvéleményt vagy sem, de ez egy nemtelen dolog - bár lehet, hogy a nemtől független kifejezés használata helyesebb lett volna.
Visszatérve a lényegre a szalagcímekre. MAGYARORSZÁG ELSŐ NŐI MINISZTERELNÖKJELÖLTJE! Kérdem én hogy felejtettük el Dávid Ibolyát? Konkrétan ez a nő majdnem mindent megtett azért, hogy a neve ne égjen ki az emlékeinkből. A lehallgatási botrány ugyan nem épült be úgy, a folklórba mint az elk*rtuk, de azért sokat szóltak róla a hírek, még 2016-ban is, amikor 8 évvel az esemény után, megszületett a jogerős bírósági határozat. Nem emlékszem annyira 2006-ra, de azért olyan emlékképeim azért vannak, hogy Dávid Ibolya volt annyira karakán, határozott személyiség mint most Szél Bernadett. Emiatt pedig az a LÉNYEGES KÉRDÉS:  Mire emlékszünk Szél Bernadettből 10 év múlva? (Zárójelben jegyzem meg, hogy Dávid Ibolya neve is csak véletlenül jutott eszembe, mert annyira furcsán, erőltetetten hatott az első kihangsúlyozott megjelenítése, valamint a botrány lényegére sem emlékeztem és utána kellett olvasnom, hogy felidézzem.)
davi_ibolya.jpg
Dávid Ibolya (Kép forrása: Nyugat.hu)
Szólj hozzá

politika közélet Jobbik LMP MDF Szél Bernadett Dávid Ibolya PM