2017. sze 18.

Pénzmosás elleni védekezés

írta: HÁZ
Pénzmosás elleni védekezés

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek
A HVG egy Világgazdaság cikk megbúvó bekezdésére hivatkozva írta meg, hogy bizony a pénzmosás elleni törvények miatt a Szerencsejáték Zrt. ezentúl regisztrálni fogja a szolgáltatásait igénybe vevőket. Komolyan van olyan aki elhiszi, hogy a nagymamám vagy éppen a szomszéd Józsi néni így akar pénzt mosni a mai Magyarországon? Ki az aki komolyan képes azt feltételezni, hogy valaki a feketén megszerzett 1 milliárd forintjából 666 ezer 666 darab 1500 Ft értékű lottószelvényt fog megvenni, hogy így tisztára mossa a pénzt?
giphy_2.gif
 
Megállapodhatunk benne, hogy ez abszurd, amikor a kormány minden ciklusban kitalál egy olyan húzást mint 2011-12 között a 10%-os adóamnesztia az offshore lovagjainknak, vagy 2013-ban a Stabilitási Megtakarítási Számla amivel az offshore pénzek öt éves állampapírba fektetéséért cserébe lehetett tisztára mosni a fekete és szürke pénzeket, vagy akár az idei 2017-es offshore cégek magyarosításáról megvásárlásáról (akár ingyenes megszerzéséről) szóló történet, amikor az állam lemondott 27% eho-ról. Ezekről részletesen lehet a Matolcsy unokaöccse által tulajdonolt vs.hu-n olvasni.
Tulajdonképpen tehát összességében az a cél, hogy megint megszívatják a kisembereket. Amikor nagyim otthon felejti a szerencsejáték kártyáját, nem tudja majd letenni a lottót, ami miatt majd emészti magát (ha meg még ki is húznák a számait tuti agyvérzést kap). Haveromnak még egy plusz kártya fogja nyomni a pénztárcáját. Anyukám még idegesebb lesz, amikor a pénztárban sorba állva a sorban előtte álló már nem 18 hanem 19 kártya között keresi a bankkártyáját,  DE nagyon boldog lesz a Szerencsejáték Zrt., mert a Supershop kártyával szemben Ők úgy kapnak, óriási szokásokról szóló személyes (minimum lakóhelyről, életkorról, de akár még több adatról is szóló) adatsort, hogy közben még 1 ft-ot sem kell adnia érte mint mondjuk a SPAR vagy OMV stb a Supershop kártya esetén.

Gratulálunk az ötletgazdának és bízunk benne, hogy egyszer eljutunk odáig, hogy nem lehet szerencsejátékokat hirdetni!
lokal_hirdetes.jpg
Kép: 2 oldalas hirdetés a mostani Lokálban
Szólj hozzá

lottó adó szerencsejáték offshore Szerencsejáték Zrt. adózár