2017. sze 27.

A Fazekas-tárca szerint súlyos tévedésben van az LMP

írta: HÁZ
A Fazekas-tárca szerint súlyos tévedésben van az LMP

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

A fenti címmel jelentetett meg 2017. szeptember 19.-én nyilatkozatot a Földművelésügyi Minisztérium, melyet alább szó szerint idézek azok kedvéért, akik nem akarják eredeti helyén elolvasni. Nem tudom a Minisztériumnak mi volt ezzel a nyilatkozattal a célja, ha az, hogy kíváncsi legyek mit mondott korunk legismertebb kisgazdapárti jellegű politikusa Sallai Róbert Benedek, akkor sikerrel jártak. De akkor is, ha az volt a céljuk, hogy elveszítsek majd negyed órát azzal, hogy keresem ezt a sajtóközleményt. Kerestem a Google segítségével a 'sajtóközlemény Sallai Róbert Benedek 2017.09.19' keresőszavak különböző kombinációival, de végül az LMP honlapján leltem meg nagy nehezen. 

Értetlenül maradtam. Valószínűleg mindenki lesz*rta volna ezt a nyilatkozatot, de a válasz annyira erőszakos, lekezelő, kioktató, hogy életemben talán először eljutottam az LMP honlapjára, hogy hátha ott megtalálom és elolvashatom, hogy mi váltotta ki ezt a kemény reakciót. Megtaláltam: a napi 6-7 megjelent hír között, hozzáteszem ezek közül a hírek közül valószínűleg hozzám hasonlóan senki sem foglalkozik, csak aki véletlenül odakeveredik (mint most én). 

Sallai arról beszél, hogy a feldolgozott élelmiszerekbe (ÉLELMISZERIPAR) bekerülhet GMO-s anyag úgy, hogy még fel sem kell tüntetni, az FM meg arról, hogy a Fidesz-KDNP a mezőgazdaság GMO mentességét biztosító alaptörvényt hozott létre. Olyasmi ez mint amikor a négyszínfestőkre ráküldjük a köztereseket, merthogy beszennyezik és nem rendeltetésszerűen használják a közterületet és utána erre kimondjuk a bíróságon, hogy a társadalomra veszélyes cselekvés és a magántulajdont össze mossuk a köztulajdonnal. Egyszerűen nincs semmi értelme az FM nyilatkozatának, mivel tulajdonképpen ez egy elég gyenge írásocska, egyáltalán nem nagy durranás. Ha a második bekezdést adják csak ki valószínűleg még én sem kerestem volna rá, hogy mit is írt pontosan az LMP kisgazdája.

gmo-bell-pepper-injections.jpg

Ja és akkor, hogy ne maradjak adós, ezt írta az FM:
"Ellentétben a Lehet Más a Politika (LMP) ma kiadott közleményével, a FIDESZ-KDNP parlamenti képviselőinek szavazataival Magyarország elsőként tűzte ki célként Alaptörvényében a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaság biztosítását. 

A kormány a FIDESZ-KDNP-vel karöltve elsőként ültette át azt az irányelvet nemzeti jogrendünkbe, amely lehetővé teszi, hogy most már szuverén módon dönthetünk: nem akarunk GMO-kat termeszteni országunk területén. Mindamellett, hogy hazánkban az új irányelvnek köszönhetően a jövőben sem lesznek termeszthetőek GMO-k, Európa GMO-mentessé válásának érdekében is fontos lépéseket tettünk. Egyetlen egy esetben sem támogatjuk GM termékek engedélyezését az uniós szavazásokon, utoljára – néhány nappal ezelőtt – szeptember 14-én szavaztunk nemmel az Európai Parlamentben. Határozott fellépésünknek köszönhetően miniszteri rendelettel szabályoztuk az élelmiszerek és takarmányok GMO-mentes jelölését, hamarosan pedig bevezetjük a fenti jogszabályon alapuló GMO-mentes védjegyet is, amely fokozott biztonságot jelent mind a fogyasztónak, mind az előállítónak.

Felszólítjuk Sallai R. Benedeket és az LMP-t, hogy hagyjanak fel a felesleges hisztériakeltéssel, hiszen az általuk kiadott sajtóközlemény csak egyet bizonyít: az elmúlt parlamenti ciklus alatt nem sikerült a GMO-mentességgel kapcsolatos alapvető információkat elsajátítaniuk. Elismerjük, Képviselő úrnak nem könnyű átlátnia ezt a bonyolult szakterületet, azonban javasoljuk, hogy megfelelő ismeretek hiányában ne írjon sajtóközleményt."

Szólj hozzá

politika közélet mezőgazdaság kisgazda agrárium LMP GMO Sallai R. Benedek