2017. okt 05.

Magyarország következő női miniszterelnökjelöltje?

írta: HÁZ
Magyarország következő női miniszterelnökjelöltje?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Sok mindent meg lehet tudni a Facebookról, ha olyan helyekre kalandozunk, ahol amúgy keveset nézelődünk. Az egyik ilyen például az, hogy úgy látszik nagy az igény a női miniszterelnök jelöltekre a jobb oldalon is. A Jobbiktól magát ugyan elhatároló, ugyanakkor a párt iránti szimpátiáját nem tagadó (mondjuk nehezen is tagadhatná annak fényében, hogy az EP-ben az Ő listájukról jutott ki) Morvai Krisztina Ukrajnába ment és ehhez kapcsolódóan a facebookon beszámolt az útjáról. 
morvai.jpg
Persze egy hithű jobbikoson túl ez kit érdekelne, elvégre mint azt különösen a bal oldali médiákból tudjuk  a JOBBIK egy neonáci, rasszista, cigánygyűlölő kergető párt akikről tudomást sem veszünk őket "karanténba zárjuk". Hát úgy esett, hogy én tudomást vettem róluk és bár biztos vagyok benne, hogy az ukránok amikor meghozták az új oktatási törvényt egyáltalán nem is gondoltak a magyarokkal, hanem csak az oroszokra akartak nagy csapást mérni a már sok próbát megélt nacionalista indíttatású jogalkotás módszerével. Mindenesetre tény, hogy az ukrajnai magyar gyerekek nem tanulnak meg jól ukránul. Ez Romániában is baj, de azért nem ekkora. A románoknál is folyamatosan problémáznak ezen, de valahogy ott idén már odáig sikerült eljutnia az oktatás politikának, hogy belássa a nem román anyanyelvű gyerekeknek elkezdték a románt mint idegen nyelvet oktatni.
De visszatérve Morvai Krisztinához. A bejegyzésében szereplő legfőbb céllal, hogy az őshonos magyar közösségek kisebbségi jogai biztosítva legyenek, ezekről a jogaikról tájékoztassuk Őket. Ezekkel a céllal még a Sorosista balliberális szervezetek is egyet kell értsenek hiszen ugyanezt csinálták a cigányság körében. Persze a hangnemet, modorosságot hatásvadász kifejezések tömkeleges használatát lehet kritizálni, csak ne ezeken akadjunk fenn, mert akkor elsiklunk a lényegen és nem leszünk különbek egy DK vagy Fidesz hívő nagymamánál aki nem hajlandó a saját igazán túl valami mást elfogadni. Mindenki azt mondja, hogy a kommenteket nem kell elolvasni, mert ott csak a bér trollok vesztegetik az erőinket, de én mint oly sokszor most sem így tettem.
És akkor íme egy kis ízelítő a kommentek közül:
komment_1.jpg
Vagy éppen ez:
komm2.jpg
ez:
komm3.jpg
persze ezt még hosszan lehetne folytatni:
kom4.jpg
De a sok kritika mellett íme egy képkivágat, hogy tényleg sok embert sikerült megszólítania:
kom5.jpg
De az igazán érdekes az, hogy ebben a férfiak dominálta politikai életben igenis a jobb oldalon is vannak olyan hangok amik azt fejezik ki, hogy jó lenne ha Ő lenne a Jobbik miniszterelnök jelöltje. Tehát kedves férfi pártvezetők tessenek felkötni a gatyát, mert a nép egy része tényleg nem foglalkozik azzal, hogy valaki férfi vagy nő és a macsó dumával már nem megvezethető. Egyre többen vannak akik egy jó kiállású női vezetőt igenis hajlandóak elfogadni, ez persze azt is jelenti, hogy Szél Bernadett kösse fel a gatyáját mert ugyan jelenleg még csak ő az egyetlen de a mezőny szélén van egy olyan szereplő aki hozzá hasonlóan szintén tiszta maradt még a politikai mismások közepette és belépésével bármikor felboríthatja a jobb oldali palettát amivel biztos, hogy az LMP vezette centrális erőtérre is hatással lesz.

kom6.jpg

 

kom7.png

 

Szólj hozzá

politika közélet Jobbik LMP Morvai Krisztina Szél Bernadett női miniszterelnök