2017. okt 13.

Az MSZP tovább folytatja a Repülő Cirkuszt

írta: HÁZ
Az MSZP tovább folytatja a Repülő Cirkuszt

Ez az igazi népszórakoztatás, nem Soros sátánozása!

Az MSZP-ben Botka ki-, meg-, le- stb buktatása után is folytatják a fergeteges showműsort, amit már előtte megkezdtek. Leginkább a Monthy Python csoport Repülő Cirkuszához lehetne az egészet hasonlítani, csak az angol humoristák nem ennyire viccesek (pedig a magyar szocialisták után ők a legviccesebbek a világon).

giphy_4.gif

A héten azzal álltak elő, hogy akkor ők most felhagynak a parlamenti politizálással. Tóth Bertalan szoci frakcióvezető (nem ciki, ha nem ismerik a nevét, nekem is úgy kellett utána néznem) egészen pontosan azt jelentette be, hogy ezentúl nem fordulnak semmiben az Alkotmánybírósághoz, nem kezdeményeznek parlamenti vitanapot, nem vesznek részt ötpárti egyeztetéseken.

Ennyire még senki nem szúrt ki a kormánnyal! Orbán Viktor valószínűleg most kétségbeesett kapkodásba kezdett, hogy most akkor mi lesz! Komolyra fordítva: az MSZP óriási lejtmenetben van. Egyes kutatóintézetek már 9%-ra mérték a támogatottságukat (még Botka kiugrása előtt), aztán lelépett a miniszterelnök-jelöltjük, lemondott az alelnökünk, nincs egy ismert arcuk sem már, így kívülről szeretnének civil miniszterelnök-jelöltet találni, ráadásul most a parlamenti lehetőségeiket is felszámolják. A DK, akik már évek óta nem vesznek részt az Országgyűlés munkájában (értsd, nem járnak be dolgozni a munkahelyükre) most persze állva tapsol. A probléma az, hogy az MSZP húzása megakadályozza a Jobbik és az LMP által kezdeményezett vitanapok lehetőségét is, hiszen csak a három frakció közösen tud ilyet kezdeményezni. Az LMP és a Párbeszéd közös vitanapja, amely a devizahitelesekről szólna, most egyből léket is kapott. Nem baj: ha az MSZP-nek szarul megy, akkor dögöljön meg a többi párt tehene is! 

Gyurcsány viszont nagy játékos régi pártja hülyére vételében. Rögtön csavart is egy óriásit a dolgokon, és egy nappal azután, hogy közleményben üdvözölték az MSZP bejelentését, jelezték, hogy a szocik kiesése miatt is meglehet a parlamenti vitanap, hiszen biztosítják az ehhez szükséges aláírásszámot. Touché!

***

De a szoci mókamesterek nem tudnak leállni: elnökük, Molnár Gyula a Heti Válasz friss számában hosszú interjúban bizonyítja, hogy kifogyhatatlan humorforrást jelentenek. Szerinte Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje azért nem alkalmas a posztjára, mert

Szél nem rendelkezik még csak azokkal az előnyökkel sem, amelyek Botka Lászlóban megvoltak.

molnar-gyula-2.jpg

Mik ezek Molnár szerint konkrétan? 

Botka:

1. Vidéki volt

2. Sikeres városvezető

3. Magas

Igen, mindenki jól látja, ezeket mondta Molnár. Az interjúban bedobja újra a napok óta felvett szlogent, hogy az MSZP Horn Gyula pártja. Amúgy ezt először Csintalan Sándor mondta a hvg.hu-nak adott interjújában, amikor bejelentkezett Molnár helyére, de mindegy Molnár átvette riválisa szóhasználatát. (Halkan jelzem csak, hogy Horn Gyula 31%-al nyert választásokat és nem 9%-on állt.)

horn-gyula.jpg

Horn Gyula pártja

 

Szóval Horn Gyula! Na, hát ő sosem volt sikeres városvezető. De legalább magas volt. Ja, nem! Ettől függetlenül Horn Gyula pártjának elnöke elvárná minden más miniszterelnök-jelölttől, hogy legalább olyan magas legyen, mint Botka (de gondolom jobb, ha még magasabb), akit épp ők buktattak meg. Tehát Szél Bernadettnek még nőnie kell, ha rendes miniszterelnök-jelölt szeretne lenni. Viszont népszerűségben már ne nőljön Szél Molnár szerint, mert attól félti az LMP-s politikust, hogy akkor bántani fogják őt, akárcsak Vona Gábort mostanában.

Egyre inkább az az ember gyanúja, most hogy az MSZP megindult a törpepártosodás irányába, stratégiát váltottak és inkább a Kétfarkú Kutyapárt szavazóbázisára hajtanak rá. Hajrá, az 1% úgy azért meglehet, s akkor kaphatnak még állami támogatást is.

(Amúgy meg Szél Bernadett vidéki: Pécsett született, Zalaegerszegen járt iskolába, jelenleg Budakeszin él. A Wikipédia a barátunk!)

 

Ne maradj le semmiről! Köved blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

politika Jobbik MSZP LMP Vona Gábor DK Botka László Horn Gyula Szél Bernadett Csintalan Sándor Molnár Gyula Monthy Python