2017. nov 14.

Létezik erős vidéki ellenzék?

írta: HÁZ
Létezik erős vidéki ellenzék?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Ki a legény a vidéken? Van-e legény a vidéken? Vágó Gábor azt mondta, hogy helyben a Kecskemét 2 körzetben akár egy falóra is szavazna, ha az a legerősebb jelölt, aki legyűrheti a Fidesz jelöltjét. Akkor elültetett egy gondolatot a fülemben. Azt miszerint az egyéni jelöltre ténylegesen nem párt preferencia szerint fogok szavazni. Na ja, de ezzel a döntésemmel már megint kicsesztem magammal, ugyanis ki lesz a legerősebb jelölt? Működhet-e Vágó elképzelése vidéken, vagy ez ismét csak egy jól hangzó ötlet, ami a valóságban bukik? Szombathelyt példaként véve próbálom megválaszolni ezt a kérdést. Tehát jelen esetben a kérdés, hogy ki lesz Hende Bubu erős ellenfele? 

hendebubu.jpg

Mit tudunk a helyszínről? Vas 1 OGY körzet Szombathely megyei jogú városból és néhány szomszédos faluból áll. Fidesz-KDNP-s polgármester, fideszes egyéni OGY képviselő 2010 óta folyamatosan. A választásokon a jobbik helyben gyengén szerepelt. Az egykor erősnek számító helyi baloldali bástya egész jól tartotta magát a választásokon épp hogy hajszálokkal tudta csak verni a Fidesz-KDNP. De most a Czeglédi-per árnyékában mintha kezdene szétesni. A helyének megőrzésére meg nem igyekezne tenni semmit sem és más párt sem próbálja azt átvenni. Mármint ez a benyomásom eddig.
A facebookon fellelhető politikusi oldalak alapján ellenzéki szempontból pedig siralmas a helyzet, ami azért problémás, mivel eléggé nehéz a kormány propaganda gépezetén túl az embereknek tájékozódni. A Nyugat.hu helyben online ugyan erős, de az emberek mivel csak szelektíven olvasnak, ezért a kormány oldal kiábrándultjait itt valószínüleg nem lehet elérni. A Mészáros média pedig nem fogja magát törni, hogy sok felületet adjon egy erős ellenzéki jelöltnek, hacsak a cél éppen nem az, hogy bemutassa éppen milyen összefüggésben áll xy politikus Czeglédivel, vagy éppen valami egyéb okok miatt kell gyalázni.
  • FIDESZ https://www.facebook.com/hmhendecsaba/ 23 204 kedvelő
  • JOBBIK https://www.facebook.com/peter.balassa.1/  5381 kedvelő
  • LMP-Új-kezdet nem találni infót a jelöltről, a 2014-ben induló Horváth Zoltánnak 247 kedvelője volt
  • MSZP-DK állítólag összefognak, több infó nincsen a 2014-ben induló Nemény Andrásnak 892 kedvelője a korábban szintén OGYképviselő, egykori polgármester Ipkovich Györgynek 4239 kedvelője van 
  • Momentum Taoufik Roland fb oldalát nem találtam meg
  • MKKP nem találni infót arról, hogy indul-e jelölt
  • Együtt-PM állítólag összefognak, de többet nem tudni

 

valószínüóleg nem számít, de az arány jobbnak tűnik a pártok Vas megyi oldalai esetén, de ezek messze nem elegendőek a média ellensúllyal szemben ami a kormány kezében van.
screenshot_2017-11-10-14-37-25.png
Ezek pedig szintén megerősítenek abban az érzésben, mintha senki se akarná legyűrni a helyi Fidesz nagyurát, hanem csak a listás százalékokra utazna. Ami azt jelenti, hogy a Vágó Gábor-féle falovas történetet a vidéki helyszínek nagy részén Szombathelyhez hasonlóan lehet dobni a kukába.
Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

politika közélet választás kormány facebook ellenzék Szombathely Jobbik MSZP LMP Fidesz DK Momentum Együtt PM