2017. nov 16.

LMP - Lelkiismereti Menekültek Pártja?

írta: HÁZ
LMP - Lelkiismereti Menekültek Pártja?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek
A Vágó Gábor faló elméletén gondolkodó írásomhoz visszakerestem a régi blogbejegyzések között és véletlenül rosszra kattintottam. Mármint úgy rosszra, hogy nem arra amit kerestem.  Nem tudom mi zajlik az LMP háza táján Schiffer tényleg halad a szellemi holdudvarral, vagy bevált az a technika, hogy hitelesek akarunk maradni és emiatt nem adjuk el a lelkünket. DE VALAMI ZAJLIK A HÁTTÉRBEN. Alakul a szellemi erőtér?
lmp-lelkiismeret.jpg
0. Hadházy Ákos otthagyta a Fideszt majd csatlakozik
1. Demeter Márta, otthagyta az MSZP-t feltűnt a színen és csatlakozott
2. Gémesi Györgyék feltűntek a színen és úgy néz ki csatlakoznak
3. A kongresszuson vendégek voltak a régebb óta LMP támogatók, mint Róna Péter, Nagy Bandó András, Kukorelly Endre, Vágó Gábor, ami tök jó, jelzi, hogy
 
Ezekről az emberek nem jelentenek nagy meglepetést, DE Lukácsi Katalin, és az alábbi felsorolás már igen. 
 
Lukácsi Katalin  Róla nem sokan tudják ,hogy kicsoda, mivel az ellenzéki sajtó nem sokat hangoztatta a nevét. Ő volt az a fiatal KDNP-s aki három ok miatt hagyta ott a pártot, azért mert az elvei nem változtak olyan gyorsan ahogy a párt táncolt és már nem tudott azonosulni vele (Ferenc pápa elleni támadások, Népszabadság megszüntetése, CEU ügy).
Horváth András - Őt többen ismerik, mint a NAV botrány kirobbantója
Pásztor Magdolna - újságíró
Pápa Levente - Együtt volt alelnöke
Jeszenszky Géza - volt külügyminiszter (nem volt jelen, de levélben jelezte, hogy támogatja Szélt)
A múlt heti Élet és Irodalomban (LXI.évfolyam 45. szám) pedig Gadó Gábor ír elismerően Schmuck Erzsébet által benyújtott öregségi nyugdíjminimumról szóló törvénytervezetről, valamint Kenesei István ír Dömötör Csaba Demeter Mártának adott lekezelő indoklást megtagadó válaszáról.
Ha ezt a két vonalat tudja hozni, folytatni márciusig az LMP, miszerint újabb és újabb (nem csak baloldali) emberek állnak ki mellettük, valamint a hagyományosan az LMP-ről hallgató baloldali médiumok is foglalkoznak velük. Akkor szerintem akár még a 15%-os eredmény is elképzelhető lesz 2018-ban, különösen, ha mondjuk tényleg meg tudnak alkudni egy-kis koordinációban az Együtt-PM-mel. Bármennyire is mondjuk, hogy nem működik a matematika a politikában, meggyőződésem, hogy az LMP szimpatizánsok továbbra sem értik, mi zajlott le a párton belül a 2013-as szakadás során, így nem is háborodnának fel az együttműködésen. Lehet a belső magban sokan húznák a szájukat, de legyünk őszinték az Együtt lényegében egyetlen ismert arca Juhász a PM-é pedig Karácsony tehát egy-egy egyéni helyet kellene átengedni plusz egy-egy helyet a 15% választási eredmény  elérés környékén odaadni hogy akkor bejusson a parlamentbe Szabó Tímea és Szigetvári Viktor. Persze nem baj, hogy ha ilyen alku nem lesz, de akkor pedig szépen folytassák a munkát és jelenjenek meg további hiteles arcok és írjanak róluk többet az újságírók, és meglesz az a 15%. 
Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

választás Schiffer András LMP KDNP Vágó Gábor Kukorelly Endre Szabó Tímea Élet és Irodalom Horváth András Róna Péter Karácsony Gergely Juhász Péter Jeszenszky Géza Nagy Bandó András Együtt Szigetvári Viktor PM Hadházy Ákos Demeter Márta Pápa Levente Pásztor Magdolna Lukács Katalin Gémesi György