2017. nov 24.

Új EP képviselővel bővül a Fidesz: Morvai nagyon át akar igazolni

írta: HÁZ
Új EP képviselővel bővül a Fidesz: Morvai nagyon át akar igazolni

Morvai Krisztina, a Jobbik egykori köztársasági elnök-jelöltje, jelenlegi EP képviselője méretes léptekkel tart a Fideszbe. Előbb a Magyar Időkben comming outolt, hogy neki igazából a kormánypárt politikája a legmegfelelőbb.

Még ugyanebben a lapszámban méltatta őt a Fidesz házi sajtósa Bayer Zsolt, mely szerint:

Morvai Krisztina az maradt, aki volt. Nekem pedig különösen jólesik leírni most ezt a mondatot, mert elég régóta ismerem őt, elég sokáig voltunk ugyanott, s azután egy ideig azt gondoltam, minden megváltozott. De most Morvai Krisztina egy nekünk adott interjúban (már ez „fegyelemsértés” a részéről, hiszen a jobbikosok nem állhatnak szóba velünk!) elmondja mindazt, amit egy normális, tisztességes, egykori önmaga elől menekülni nem kényszerülő, a politikát tisztán és világosan látó, az ország érdekeit szem előtt tartó és azokat el nem áruló politikusnak el kell mondania. Ej, mit politikusnak! Egy normális embernek…

Az a helyzet, hogy ezt az interjút Orbán Viktor is adhatta volna. A dolgok lényegét tekintve semmi, de semmi különbség nem lenne a két mondanivaló között.

Morvai Krisztina hazatért. 

(Nem semmi elismerés ez Bayertől, aki ugye taknyukon, vérükön rángatná a civileket.)

Morvai most a Heti Válaszban ad nagy interjút. Rögtön az elején elmondja, hogy még nem döntött arról, hogy a Jobbikra, vagy a Fideszre szavaz-e jövőre (a későbbiekből arra következtetünk, hogy a Fideszre fog). Nem érti a Jobbik politikáját, kirekesztve érzi magát. Vonával három éve nem beszéltek. A bérunióról nem kérték ki a véleményét. Szerinte a Jobbik óriásit változott azzal, hogy elindult a baloldal irányába, ő viszont maradt ott, ahol mindig is volt.

00526836.jpeg

Morvai és Vona - Ilyen kép nem készül többet

Arról meg ugye nem tehet, hogy közben a kormánypárt csúszott át a Jobbik által lefedett korábbi térre, így természetes, hogy a Fidesznél kötött ki. -ezt már nem ő, hanem mi tesszük hozzá.

Arról viszont ő beszél, hogy egy Fidesz kormányban nem lenne államtitkár, viszont az interjúban egy alkotmánybírói helyért a biztonság kedvéért már most bejelentkezett. Mint mondja felkészült arra, hogy a következő ciklusban nem lesz már EP képviselő.

Szerintünk viszont megnyugodhat kedves Krisztina: meglesz az az EP hely, max nem a Jobbik, hanem a Fidesz listájáról. Még pár hasonló interjú kell csupán hozzá. 

Szólj hozzá

politika választás kormány Jobbik Fidesz Morvai Krisztina Vona Gábor