2017. nov 27.

Orbán vagy unikum?

írta: HÁZ
Orbán vagy unikum?

Szerző: Németh Ákos

Öt hónappal a választások előtt megint beindult a verkli és mást sem hallani, csak azt, hogy összefogásra van szükség! Természetesen szó nincs arról, hogy ezek a pártok, valami közös elképzeléssel rendelkeznének arról, hogy hogy kormányoznák az országot. Csak és kizárólag abból az okból működnének együtt, hogy minél többen kerülhessenek be a parlamentbe. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha többségbe kerülnének, esély sem lenne a kormányzásra.

Na de, nézzük meg eddig hogy állunk!

  • Az Együtt összefogott a P-vel. Magyarul Juhász, összefogott Karácsonnyal. 0+0=0. Persze lehetnek valakinek szimpatikusak, de nincs mögöttük valós támogatottság, nincs szervezet, kizárólag pár ember egyéni boldogulásáról van szó.
  • Amit az MSZP és a DK csinál egymással, az már inkább a szórakoztatóipar része és nem a politika világa. Egyébként érdekes helyzet, hogy a MSZP azzal a DK-val fog össze, aki nyilvánvalóan meg akarja semmisíteni őket. A közös miniszterelnöki casting, pedig már vetekszik Monty Python repülő cirkuszával.
  • Az LMP összefogott az Új Kezdettel. Kicsit a Jin-Jang jut eszembe róla. Az Új Kezdet törzsét kistelepülési polgármesterek alkotják. Pontosan olyan településeken, ahol az LMP nem nagyon van jelen. Velük szemben az LMP inkább a megyeszékhelyeken és a nagyvárosokban aktív. Meglepőbb, de nem volt média show, sajtóban való üzengetés, csak szépen leültek és eldöntötték. Úgy látszik lehet ezt így is. Az LMP akiről mindenki azt mantrázza, hogy nem hajlandó összefogni, az egyetlen parlamenti párt akinek sikerült egy választási együttműködést összehozni.

A kérdés az hogy ezek után ki meri azt komoly képpel kijelenteni, hogy az LMP az összefogás gátja. Mondjuk ha összefogásról beszélünk, én érték alapú együttműködésre gondolok. Nem olyanra ahol le kell nyomni pár unikumot, hogy tükörbe tudjak nézni. Vagy olyanra, ahol az egyik fél, csak arra vár, hogy a másiknak kicsit lanyhuljon a figyelme, és már hátba is szúrta. Persze ismerem az összefogás párti lózungokat, ne legyünk finnyásak, mert különben Orbán marad. Tényleg ez a választási lehetőségünk, Orbán vagy Unikum? Ezek után még csodálkozunk, hogy az ember többsége nem megy el választani, és inkább a bizonytalanok táborát erősíti?

foto-4-unikum-reklam.gif

Talán ha az ellenzéki pártok öt hónappal a választás előtt nem egymással lennének elfoglalva, hanem elkezdenék bemutatni azt, hogy mégis mi a fenét kezdenének ezzel az országgal, ha hatalomra kerülnének, lehet hogy több ember tudna magának pártot választani a bizonytalanok táborából. 

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

választás összefogás MSZP LMP DK Párbeszéd Együtt Új Kezdet