2017. nov 29.

Free Tibetezésért jár büntetés a Parlamentben?

írta: HÁZ
Free Tibetezésért jár büntetés a Parlamentben?

 

Honnan tudjuk, hogy a Fidesz ellenzékben vagy kormányon van?

Nagyon egyszerű: ha ellenzékben van, akkor tibeti zászlót lengetnek a tereken. Ha kormányon vannak, akkor a rendőrök lekapcsolják azokat, akik tibeti zászlót próbálnak lengetni, amikor a Fidesz által vendégelt magas rangú kínai delegáció érkezik Budapestre. 

2008-ban (akkor még Gyurcsányék) fogadták a Tibetet 1950-ben megszálló kínai kommunista vezetőket. Akkor Balogh Zoltán, mostani EMMI miniszter tiltakozott a keleti diktatúra elnyomó politikája ellen.

18885983_c6939dfc94f12a6d932d14e8ab5437e3_x.jpg

Aki most akar tibeti zászlóval tüntetni, azoknak van egy rossz hírünk: idő közben a Fidesz kormányra került, így most erre nincs lehetőségük, mert a hírek szerint aki ezt megpróbálja, azt a rendőrség helyszíni képviselői lebeszélik erről... A jó hír az, hogy ha a Fidesz megint ellenzékbe kerül, akkor ismét lehet zászlót lengetni, sőt valószínűleg Fideszes politikusok is beállnak melléjük.

Ha az utcára nem is, de a Parlamentbe azért bekerült a lobogó: Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje magára vette az ügyet. Átvitt értelemben és ténylegesen is: vállára kötött zászlóval szólalt fel. Free Tibet -fejezte be felszólalását a politikus:

http://coub.com/view/101bix 

Ha másért nem, Kövér László házelnök arckifejezéséért már megérte az LMP-s akció:

https://coub.com/view/101tnw

Kérdés, hogy nem engedélyezett zászlóhasználat és Free Tibetezésért jár-e büntetés a Parlamentben?

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

kína kormány ellenzék LMP Fidesz Kövér László Tibet Szél Bernadett