2017. nov 30.

Ha most vasárnap lennének választások, nem lennének választások

írta: HÁZ
Ha most vasárnap lennének választások, nem lennének választások

Nem csak a kormánypárt magára szabott választási törvénye nehezíti a választások tisztaságát.

A szakemberhiány a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti a kérdésben érintett szakszervezetek szerint. A közalkalmazottakat, köztisztviselőket tömörítő Szakszervezetek Együttműködési Fóruma konföderáció szerint egyes településeken nem lehetne lebonyolítani a választásokat a jelenlegi helyzetben. A probléma elsősorban a kistelepüléseket érinti, de nem kizárólag.

A kiváltó ok, hogy a közszférában mára már annyira megalázóan kevesek a fizetések, hogy egyszerűen elhagyják a szakemberek a területet. Több olyan település is van, ahol már az összes olyan munkatárs felmondott, akik egy választást képesek lennének lebonyolítani. Az elmúlt 9 évben az önkormányzati dolgozók bére semmit sem emelkedett, a kormányok nem törődtek a bérfejlesztéssel. 

fizetes.jpg

Ha a kormány tehát sikeres választásokat szeretnéne az országban, akkor most kell elkezdeni a fizetések rendezését ebben a szektorban is. Ha az ellenzék pedig tényleg félti a demokráciát, akkor lassan saját maguk helyett az ország valós problémáival, pl. a példátlanul alacsony bérekkel is foglalkozhatna már!

Horváth Zoltán

a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Vas megyei koordinátora

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

választások fizetés bér SZEF