2017. dec 05.

Closing

írta: HÁZ
Closing

Simicska Lajos interjút adott az RTL Klubnak, amelyben arról mesél, hogy hogyan és miért szakadt meg Orbán Viktorral a kapcsolata. Az egykori Fideszes oligarcha a miniszterelnökkel való fájó szakítására máig szó szerint emlékszik.

simicska.jpg

A pohár akkor telt be nála, amikor Orbán a 2014-es választások után közvetlenül előadta neki, hogy mit kíván tenni az országgal, és arra kérte egykori kollégiumi szobatársát, hogy a Paks II-re szánt orosz hitelből vegye meg az RTL Klubot. Lajos ekkor érezte azt, hogy ennyi volt: bár több évig éltek meghitt kapcsolatban, de ennyi. Ezt egy demokrata nem teheti meg az országgal.

Nekem ez volt az a pont, hogy azt mondtam, na állj, Lajos! Amikor szembe kell nézni azzal, hogy mit is csinálsz te? Én soha nem veszek részt hazaárulásban.

Lajos egy nyugatbarát demokrata. Egy nyugatbarát demokrata pedig orosz hitelből nem lop maga számára. Egy nyugatbarát demokrata csak az EU-s forrásokból lop maga számára. Egy nyugatbarát demokratát nem zavarja, ha a Közgép nem tud olyan EU-s közbeszerzésen elindulni, amit meg ne nyerne. De a keletiek pénzéből lopni, az már sok! 

Ekkor azt mondta Orbánnak, hogy:

És akkor itt closing. Ez így zajlott, szó szerint. A closingot is mondtam, ha jól emlékszem, így angolul.

Szerencsére Lajos nem maradt sokáig partner nélkül, mert egymásra találtak a szintén a nyugati értékek mellett elkötelezett Vona Gáborra, akinek a pártjában nincs olyan EP képviselő, aki beépített orosz ügynök lenne, és soha, ismétlem SOHA nem kapott Putyintól lóvét arra, hogy a szélsőjobbon felépítse a pártját.

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

Fidesz Orbán Viktor Vona Gábor RTL Klub Közgép Simicska Lajos