2017. dec 07.

Földhivatal! Én így szeretlek!

írta: HÁZ
Földhivatal! Én így szeretlek!

Szerző: Papp-Felber Anita

Nem szeretünk „ügyintézni” kérem szépen az az igazság. Igazából érthető. Jobb esetben nem kell szabit kivenni, mert lehet online is, de vannak hivatalok, ahol az a biztos, ha bemész személyesen.

Igazából csak a Földhivatalról akartam írni, de ahogy jobban belegondoltam, vannak még olyan „cégek” ebben az országban, ahol még akkor sem biztos a helyes és eredményes ügyintézés, ha felvértezve személyesen tiszteletünket tesszük. Hogy miért alakult ez ki? Sosem fogjuk megtudni. Hogyan történhetett az, hogy 2017-ben nem találtam egy olyan ismerőst sem, akinek ne lett volna egy balul sikerült sztorija a Földhivatallal? Van közöttük friss, régi és, hogy úgy mondjam őskövület is. Arra már csak legyint az érintett: „majd elintézi aki akarja”. Vicces vicces, persze, mert saját nyomorunkban már nem tudunk mihez kezdeni. Ilyen ez a magyar.

A minap azonban szembejött velem egy olyan történet, ami azért valahol nem hagy nyugodni. Egy kedves ismerős kapott egy tértivevényes levelet, de mivel nem volt otthon, kézbesítőt kapott. Az egy dolog, hogy a postás annyira elolvasta a feladót, hogy Járási Kormányhivatal helyett befirkantotta a NAV-ot, az meg egy másik, hogy hősünk ezt akkor még nem tudta. Azért legyünk őszinték, jobban összeszorul a gyomrunk egy NAV-os levél láttán, mint amikor a kémia tanár laasssaaaan lapozgatta felelés előtt a naplót. Szóval emberünk felveszi a levelet – 40 perc sorban állás után – a postán és a borítékban mi van? Egy lakcímkártya. Sem kísérő levél, semmi. El tudjuk képzelni azt a fejet, milyen kérdőn állt ott a forgatagban? Na de hogy jön ide a Földhivatal? Hát úgy, hogy a járási hivatal minden, abban a tömbben élőnek csak úgy kiküld egy új kártyát, mert a Földhivatalban észrevették (!) hogy nincsenek jól bejegyezve a lakások és a választások előtt ezt bizony rendbe kell tenni. Az említett társasház nagyjából 40 éve áll ott, úgy, azokon a helyrajzi számokon. De most észrevették! Hogy mihez kezdjünk a régi kártyával és az új infóval? Ügyintéző kedvesen válaszol a telefonban: nem kell ezt annyira komolyan venni. Vágja ketté a régi kártyát és dobja ki! A kísérőlevéllel nem volt dolga…ugyanis az új kártya mellé magyarázat vagy tájékoztatás már nem járt. Itt jöhet a dilemma… te kettévágnál egy közokiratot? Hiszen jöhet a jogos kétely: mi van, ha most téved a Földhivatal?

blog2_27.jpg

Van akinek nem jut egy sem, van, akinél kettő is akad... (Fotó: A Város Mindenkiért csoport)

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

ügyintézés földhivatal lakcímkártya