2017. dec 13.

Tiltott tanulmányok

írta: HÁZ
Tiltott tanulmányok

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Anno amikor én elkezdtem felsőoktatási tanulmányaimat az a benyomásom volt, hogy az egy olyan szabad világ ahol mindent lehet semmi nincs tiltva. Az akkreditációs bizottság a tanterveket elfogadja, az abban meghatározott kötelezően választott tárgyak kreditjein felül olyan szabadon választható tárgyakat lehet tanulni amiket az amber csak akar. Nos ez a véleményem hamar szertefoszlott ugyanis a HÖK-ben próbáltunk néhány változást elérni. 
Ma már persze ott tartunk, hogy a kormány szakokat szüntet meg (nemcsak hogy nem finanszíroz, hanem megtiltja az egyetemnek, hogy fizetős képzés keretében indítsa), valamilyen úton-módon ráhatással bír az akkreditációs bizottság munkájára is, és még egy ember miatt megszüntetne egy jól működő híres egyetemet. 
this-is-education.jpg
De azért amit most nagyban csinál a kormány az közben kicsiben is megjelenik a képzések szintjén. A tudomány nemzetközi színterén zajló folyamatokra miszerint kimondták, hogy a homeopátia "baromság", de erre biztos az a helyes reakció, hogy az egyetem leveszi a szabadon választható tárgyak listájáról. Nem tudom mi volt a tananyag, de ha esetleg azt megtudják a jövő orvosai, hogy hol tudják napra készen követni az egyes homeopátiás trendeket, valamint azt, hogyan tudják hatékonyan rávilágítani az embereket, hogy óvatosan kezeljék a homeopátiás szereket nézzék a hatóanyagokat stb stb. akkor igenis van helye. 
Nem vagyok történész, de eddigi történelem tanulmányaiból nem az jött le, hogy a tiltás, elhallgatás hatékony lenne, max 20-30 évig lappang a föld alatt mint a múlt században a kommunizmus, vagy az etnikai/ nemzeti gyűlölet. Ott van ellenben jó példaként a chemtrail vagy épp a lapos föld hívők közössége. Mindenki hagyja őket, hogy tevékenykedjenek és ők is, mi is boldogak vagyunk.
Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

oktatás homeopátia tanterv