2018. jún 14.

Lehúzunk, és lépünk

írta: HÁZ
Lehúzunk, és lépünk

Szerző: Németh Ákos

Szombat délután három körül verőfényes napsütésben a búcsúi határon, Ausztriától 20 méterre megbüntet a Magyar rendőrség két marcona képviselője, mivel nem világított a lámpám! Természetesen jogos volt a büntetés, sajnos tényleg elfelejtettem felkapcsolni. Elismertem, megköszöntem, hogy ezen intézkedés segítségével, még biztonságosabbá tették Magyarországot és mentünk tovább Ausztriába.

lampa-1.jpg

A probléma akkor kezdődött, amikor a kocsiban ülő 11 éves kislányom megkérdezte, hogy a szembejövőknek miért nem világít a lámpája? Nos, hát elmagyaráztuk, hogy ez már egy másik ország, itt már nem kell. Érti ő, meg azt is, hogy húsz méterre a határtól még kellett, de akkor mit változtat az, ha azon a 20 méteren felkapcsoljuk? Miért nem mondták, azt a rendőrök, hogy majd, ha jövünk haza, figyeljünk rá, hogy felkapcsoljuk? Nos, ekkor be kellett vallanunk, amit ma Magyarországon minden autós pontosan tud. A magyar rendőrség nem azért van, hogy neked segítsen. A „Szolgálunk és védünk” mögött nincs valós tartalom. Büntetési kvóta van, amit teljesíteni kell a rendőrnek. Eszembe jutott az angliai hölgy ismerősöm, akit mikor elkaptak kint, hogy vezetés közben mobilozott és felajánlották, hogy vagy kifizeti a büntetést, vagy megy a rendőrökkel. Természetesen, mivel beugrott neki Zsanett esete, mondta, hogy köszi, szépen akkor ő inkább fizetne, erre a rendőrök értetlenül álltak és megkérdezték, hogy most komolyan inkább fizet, minthogy megnézzen egy 10 perces oktató videót arról, hogy mi történhet, ha vezetés közben mobilozik? Hát igen mások a célok, mint itt. Na jó, de ezzel nem tudtunk meg újat! Ami érdekes, hogy miért épp a határnál? Miért nem a befelé érkező osztrákokat? Eszembe jutott Szél Bernadett ötlete, miszerint a Magyarországon úgy lehet megállítani a migrációt, ha a nyugati határra húzunk kerítést!

Persze lehet, hogy a büntetősdi a csinovnyikoknak saját ötlete volt, de ha nem, azért az felvet bizonyos kérdéseket, és nem túl jó ómen a jövőnkre nézve! Szóval gyermekem megtanulta milyen a valós élet, nekem szöget ütött a fejembe, hogy kell egy B terv, ha esetleg rosszabbodik a helyzet itthon. Úgy látszik rögös az út Európa felé!

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá