2018. jún 18.

"Mostantól össze kell zárni" - Jobbikos minta az MSZP-nél?

írta: HÁZ
"Mostantól össze kell zárni" - Jobbikos minta az MSZP-nél?

Szerző: Horváth Zoltán

A Jobbik minapi tisztújításához hasonló szoros eredményt hozott az MSZP hétvégi elnökválasztása. Egész konkrétan ugyanúgy 54 százalékot szerzett Tóth Bertalan, mint a jobbikos győztes, Sneider Tamás. A szocialista ellenaspiráns, Mesterházy Attila pedig Toroczkay Lászlóhoz hasonlóan 46%-ot.

A Jobbiknál láttuk, hogy mi lett a vége: a radikális vonala szakad. Toroczkay, Dúró, Novák és társaik június 23-án egy új párt létrehozásába kezdenek, az Ásotthalomra meghirdetett "zászlóbontáson". Az MSZP-nél ennyire radikális változásokra nem kell számítani. Nyilván megvolt a szocialistáknál is a két szárny, ám (legalábbis a kívülállók számára) nem voltak annyira plasztikusak a különbségek, nem volt látható két markánsan elkülönülő tábor. A Jobbikos "mintát" eredményező arányok azonban jelzik, hogy nem egy irányba gondolkodnak a párttagok.

Mesterházi Attila a választás után egyből Facebook-posztban gratulált a győztesnek. Nem is akárhogyan:

Tóth Bertana lett az elnök, gratulálok neki! Ő az én elnököm is!

Mostantól össze kell zárni és nekilátni a munkának és feladat van bőven... :)

Mától, ahogy beszédemben is elmondtam, ott leszek a csatasorban, párttagként, ahogy eddig is!

Hajrá MSZP!

Az amúgy önellentmondást is hordozó szöveg (mától Mesterházy is csatasorba áll, ahogy eddig is???) báját a mellékelt fotó adja, ami Tóth Bertalant a lehető legelőnytelenebb módon ábrázolja.

20180617mesterhazy-attila-elonytelen-kepet-keszitett.jpg

Amikor tehát a vesztes jelölt azt írja (a sajtót percek alatt keresztbe-kasul megjárt, és valószínűleg ennek hatására időközben törölt posztjában), hogy "Mostantól össze kell zárni", tulajdonképpen azt jelzi, hogy folytatódik a széthúzás a pártban. Szakadni nem fognak, mint a Jobbikosok, de az MSZP-re jellemző belső játszmák tovább folytatódnak. 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

Jobbik MSZP Mesterházy Attila Tóth Bertalan