2018. aug 02.

Az LMP a Fidesz játékszere-e?

írta: HÁZ
Az LMP a Fidesz játékszere-e?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Tegnap este kocsmáztunk a haverokkal, és egy idő után szokott-szokatlan módon politikára keveredett a szó. És egyszercsak  elhangzott ez a címben megadott, ominózus mondat. Ezt alátámasztották a Szél, a Schmuck és Ungár ügyekkel a sorozatos etikai bizottság kizárásokkal és természetesen a teljes összefogás hiányával. Nos, ekkor valami megmozdult bennem. És ez nem a negyedik sör volt. 

Nem akarom védeni az LMP-t. Az nem az én tisztem, én kiábrándultam belőlük a kampány alatt tanúsított sodródásuk miatt. Anno még kora ősszel, amikor a kampányra csak a Jobbik jelentkezett be, valamint az LMP, akkor még elképzelhetőnek tartottam volna, hogy az LMP 16-18 %-ot is elérhet. A kampány indulásakor ez a szám már a felénél tartott (és az eredmény ugye még kevesebb lett). De ez amiatt volt, mert érezhetően az LMP nem tudta már azt mondani amit akart, hanem az ellenzéki média által folyamatosan lépéskényszerbe csúszott és reagálgatnia kellett másokra. Meg lehet az is baj volt, hogy a vezetés elszakadt a párttól. Emlékeztetnék mindenkit, hogy a tagság a kongresszus révén döntött, és ez az amit nem tartott be a vezetés. Tehát amiatt számon kérni az etikai bizottságot, hogy számon kéri azt, hogy figyelmen kívül lett hagyva balgaság. DE tulajdonképpen még ezt is jelentéktelennek tartom. Ami jobban zavart amikor elhangzott az a mondat, hogy az Ungár a Fidesz embere (és itt nem az Azonnali Dömsödi Gáborral készült interjúra gondolok, mert ő azt mondta, hogy senki sem tudhatja, hogy mik Ungár céljai).

ungar.jpg

Számomra ez a fontos. Nem Ungár személye, hanem az amikor egy gyermeket és szülőt nem vagyunk hajlandóak elválasztani, mint politikai, világnézeti indivídum és család akik nem utálják egymást, szóba állnak egymással, sőt szeretik egymást. Miért ne lehetne egy libertariánus apának kommunista fia, vagy egy feminista anyának antifeminista lánya? Ezek nem összeférhetetlen dolgok. Egy gyermeket rengeteg hatás ér a szülőkön kívül, és egy egészséges család nem szakad ketté más családon belüli politikai nézetek miatt. 

Azaz egy egészséges társadalomban ez lenne a normális. Szóval mindenki álljon elő normális indokokkal és ne csak szárazon a családi szálak alapján ítéljen el akárkit is...

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

LMP Ungár Péter