2019. jan 05.

Eljött az idő, hogy újra megtöltsük a teret!

írta: HÁZ
Eljött az idő, hogy újra megtöltsük a teret!

Markó Péter, a Vas megyei közgyűlés korábbi elnökének beszéde

Markó Péter szociológus, közművelődési szakember, címzetes főiskolai docens, két cikluson keresztül (1998-tól 2006-ig) volt a Vas megyei közgyűlés Fideszes elnöke. Polgári konzervatív gondolkodású politikusként fontosnak tartotta, hogy ő is felszólaljon a szombathelyi ellenzéki pártok, szakszervezetek és civil szervezetek által szervezett tüntetésen 2019. január 4-én, a helyi Fidesz iroda előtt.

marko_peter.jpg

Fotó: ugytudjuk.hu

Beszédét egyben közöljük:

 

Demokraták!

Ezt írja II. János Pál pápa január negyedikére a Breviáriumában: „Az ember nem élhet remény nélkül. Egyetlen ember sem élhet a jövő távlatai nélkül” Ezt a reményt és a jövőt vennék el tőlünk. Hagyjuk ezt?

Közel 600 ezer tehetséges fiatal magyar menekült a hanyatló Nyugatra a reménytelenségben. Ez lenne a demográfiai katasztrófa sikeres megoldása? Igaz, a kormány örömére hazautalnak évente ezermilliárd forintnyi valutát, ami a GDP 3%-a. Gondoljátok, hogy a rabszolgatörvény visszacsábít közülük valakit?

Azok beszélnek a munka alapú társadalomról, akik maguk fizikai munkát eddigi életükben egy percig sem végeztek. Jól van ez így?

Ne higgyétek, hogy a rabszolgatörvényt a multik lobbizták ki. Nekik nem érdekük az agyonhajszolt munkaerő, aki nem képes versenyképes munkát végezni. A rabszolgatörvény a Fidesz-maffia munkaerő gondjait kívánja megoldani.

Van-e arra példa a világon, hogy kollégiumi szobatársak vezessenek egy országot? Ebben világelsők vagyunk. Az egyik vezeti a kormányt, és pillanatnyi érdekei szerint hozatja meg a törvényeket. A másik elnökletével fogadják el a törvényeket, és ez a másik egyre gyakrabban bünteti és alázza meg az ellenzéki képviselőket. A harmadik két kapás között aláírja a törvényt, aztán, ha valami panaszod lenne, elmehetsz az élethosszig kinevezett alkotmánybíróikhoz vagy a Szájer Józsi asszonyához, a Handó Tündéhez. A hatalom elválasztása miatt semmi szüksége nem volt a Viktornak felköltözni a várba, hisz benne olvadnak eggyé a hatalmi ágak.

Az erkölcsre hivatkoznak valami morális felsőbbrendűségi érzésből, aztán szétlopják az országot. Mondjátok meg: erkölcsös-e államosítani a termőföldet, aztán két év múlva szétosztani a csókosoknak? Már a Szombathelyi Tangazdaság is a Lőrincé, ahogy a sárvári állami gazdaság is. A két kezemen megszámolhatnám azokat, akiknél összegyűlt a földvagyon, a falusi ember meg nadrágszíj parcellákon túrja a földet, vagy napszámosa az új földbirtokosoknak. A népi írok meg forognak a sírjukban. Ez szerintetek a népi-nemzeti agrárpolitika?

Számolatlanul tűnnek el eurómilliárdok, miközben a stadionok, a kisvasutak, a termálvizes lórehabilitációs központok puszta fenntartása rengeteg közpénzt visz el. Ebben a hétéves költségvetési ciklusban 23 milliárd euró érkezik az országba, ami a GDP 3-3,5 %-a. Külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásaival együtt bőven meg is van a – kormány által hatalmas eredményként feltüntetett – gazdasági növekedés.

Kormánypárti politikusok a propaganda-sajtón keresztül a gyűlölködést terjesztik, és alpári hangon ítélik el a kritikát megfogalmazókat. Olvastatok erről az Újszövetségben? Krisztus urunk a szeretetről beszél, meg a képmutatásról. A hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” … és így folytatja: „Képmutató! Vedd ki előbb a saját szemedből a gerendát, és csak azután láss hozzá, hogy kivedd embertársad szeméből a szálkát!”

A magyar szavaknak új jelentést adnak. Amit te feketének látsz, az náluk fehér. Nincsenek árnyalatok. Ami szerintetek korrupció az náluk alkotmányos költség. Nem csak a közpénz vesztette el közpénz jellegét, hanem az Alaptörvény is az alkotmány jellegét, az Állami Számvevőszék ellenőrző jellegét, az ügyészség a köz védelmének jellegét. Helyette a politikai-gazdasági bűnözőket védi. Ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez! A közpénzből fenntartott média a hatalom ellenőrzésének szerepét vesztette el. Ezerrel tolják az arcodba a hazugságokat. Ilyen médiát akartok?

Hajnalban, titokban szállítanak el, és állítanak fel szobrokat, mert aljas tettüket maguk is szégyellik. Nagy Imre mártír miniszterelnököt már másodszor gyalázták meg hajnalban. A nemzetért hozott életáldozatának tisztelete azonban örökké megmarad a demokratákban.

A külpolitikánkat egy paprikajancsi intézi. Tudtok mondani egyetlen szomszédos országot, akivel jobb lett a viszony? Naponta belerúg valamelyik kancellárba, miniszterelnökbe vagy miniszterbe. Egész pályás a letámadás. Ilyen dumáért már kirúgták volna egy Vas megyei kocsmából. Volt itt már egy keleti nyitás és egy déli. Nem kellene végre nyugatra nyitni?

Nem megszüntetni, hanem láthatatlanná kívánják tenni a hajléktalanságot. Nem olvassák II. Szent János Pál pápát, aki ezt írta: „Ne feledjétek: a szegények az Egyház kincse, Krisztus rejtett jelenléte köztetek.” (II: János Pál: Breviárium nov. 15.)

Ne áltassuk magunkat: minden hónappal, ameddig ez a rezsim fönnáll, nagyobbak lesznek az újjáépítés költségei. Előbb-utóbb összeomlik a NER, és itt marad nekünk egy kirabolt, erkölcsileg lepusztult ország. Lesz erőtök – tatárok, törökök, németek, oroszok és egy elbaltázott rendszerváltás után – ismét újjáépíteni?

30 évvel ezelőtt március 15-én megtöltötték a szombathelyi főteret a demokraták. Eljött az idő, hogy március 15-én ismét megtöltsük.

Isten áldjon bennetek!

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

tüntetés Szombathely Fidesz Markó Péter