2016. aug 22.

Az RTL egyszerűen átpörgette a Harry Potter stáblistáját

írta: HÁZ
Az RTL egyszerűen átpörgette a Harry Potter stáblistáját

Azt ugye már tökéletesen megszoktuk, hogy a kereskedelmi televízióknál nincsen stáblista. Amikor megjelentek Magyarországon a profitorientált nagy országos csatornák, még általános megdöbbenést váltott ki mindannyiunkból (már aki elég idő ahhoz, hogy emlékezzen arra, hogy volt hazánkban élet a kereskedelmi tv-k előtt is), hogy a végefőcímeket egyszerűen levágják a filmek végéről: a filmnek történetének vége ott ahol eltűnnek a szereplők, az alkotók nevei már senkit nem érdekelnek, hiszen nem hoznak pénzt a televízióknak, akkor meg minek. Így jópár perc értékes, reklámokra is használható műsoridőt nyernek.

Csakhogy! Tegnap az RTL klub leadta a Harry Potter utolsó részét, amelynek végén szürreális élményben lehetett része azoknak akik épp ezt a műsort választották. A csatorna ugyan nem vágta ki, de egyszerűen felgyorsítva vetítette, magyarán átpörgette a stáblistát.

harry_potter.jpg

Mivel ki is vághatták volna a több éves szokásrendnek megfelelően, ezért csak 3 dologra tudunk gondolni:

1. Idén 100 éves a dadaizmus, s az RTL-hez nemrég felvett művészettörténész és/vagy képzőművész volt aznap a szerkesztő, aki így akart tisztelegni a nagy múltú, ám érdemtelenül kevésszer emlegetett avantgárd mozgalom előtt

2. Vagy: egy VHS rajongót vettek fel nemrég szerkesztőnek, aki megszokta már, hogy az unalmas részeket át lehet tekerni

3. Óriásit akartak trollkodni, hiszen a trollok Harry Potter varázslatos világában is élnek, sőt egy szerepelt is az első részben.

Na, ki mire tippel? Melyik a jó megoldás?

Szólj hozzá

tv televízió troll stáblista trollkodás Harry Potter RTL RTL klub