2017. júl 25.

"Törd meg a csendet!" - avagy - már megint arról kell írni, hogy az utolsó majd lekapcsolja a villanyt?

írta: HÁZ
"Törd meg a csendet!" - avagy - már megint arról kell írni, hogy az utolsó majd lekapcsolja a villanyt?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

 

Durva címet adtam, de csak azért, hogy több emberhez eljusson ez az anyag. Július végéig lehet véleményezni Szombathely Ifjúsági Koncepciójának munkaanyagát ami ijesztő számokat mutat. Ezekből az adatokból merítettem néhányat. Ha aggódik a város jövője miatt ne olvassa el, afféle Horror történet következik:
Egy munkaterv ami a következő 10 évre meghatározza a Szombathelyi ifjúság jövőjét. Először negatívan előítélettel álltam hozzá, de egész komoly munkának tűnik, több módszerrel dolgoztak. A kérdőívhez majd négyezer fiatalt kérdeztek meg, tehát a számok miatt is már kell valóságalapja legyen az eredményeknek. A helyzet mindenesetre siralmasnak tűnik. Az általános iskolásoknak csupán fele akar a felsőoktatásban tovább tanulni, elszomorító, megdöbbentő, ugyan 13,7%-uk külföldi felsőoktatási intézményben képzeli el jövőjét 40,2 magyarban, de a még ijesztőbb, hogy 34,5%-a az általános iskolásoknak azt tervezi, hogy külföldön folytatja életét majd. Jól olvasta!!!

Az ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK HARMADA!!!!!

Persze ez jó, csak lassan tényleg el kell kezdeni telepíteni a határokra a táblákat az alábbi felirattal: "Az utolsó kapcsolja le a villanyt!".
parti.gif
Kép forrása: minuszos.hu
Az 50%-os felsőoktatási továbbtanulási kedvhez képest már öröm olvasni a Középiskolásokról szóló részt. Itt ez a hajlandóság, szándék már 91,7%-os, de itt 35,2%-os a külföldre távozási arány. A felsőoktatásban tanulóknál a külföldi élet vágya már alacsonyabb, csak 15%. A dolgozó fiatalok kiemelten jelentős része ~37% többnyire meg-, ugyanennyien pedig többnyire nincsenek megelégedve a fizetésükkel, de 20% pedig egyáltalán nincs.
blg_alk_kulfoldi_tovabbtanulas.png
A munka első negyedéből talán ezek a legérdekesebb dolgok, nem kizárt, hogy folytatom és írok még róla.
Szólj hozzá

oktatás külföld tanulás fiatal iskola koncepció fiatalok fiatalság ifjúság továbbtanulás Szombathely törd meg a csendet