2017. okt 26.

Nem lehet ellenvélemény...?

írta: HÁZ
Nem lehet ellenvélemény...?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Nemrég ebben a blogban már egyszer idéztem Kerényi Imrét, mert tetszettek a szavai. Igaz az még a NER előtti Kerényi volt (de a frusztráltság már akkor is benne volt). A jelen helyzet ellenben teljesen elhitelteleníti ezen gondolatok magasztosságát. 

"....Magyarországon sem kell apartheid. Szellemi értelemben se kell. 

Konszenzus vagy harc. Ez a helyzet. Kell egy televízió. Egy rádió. Néhány lap. Intézményesülés. Templomok, kórházak, iskolák, egyetemek, bankok, földbirtokok kellenek. A nyelv védelme és tisztasága kell. A kultúra pártolása. A nemzet építése. Ha ezt a kormány nem pártolja, a kormány nem a nemzet kormánya. Hanem csak egy vacak kormány a sok közül. Mely elmúlik.

A konfliktus tárgya a bírvágy. Ezt a szót Vörösmarty találta ki. Az emberek bírni vágynak. Minden ember. Nem csak az emberek egy része vágyhat és bírhat. Esélyegyenlőség kell. A médiában és másutt. Adassék meg minden népnek minden jog és lehetőség - mondta Illyés Gyula. Igaza van. ..."

 

Történt, hogy a Fidesz Szombathelyi nagyágyúja Hende Csaba, ahogy az Ő politikai családjában lenni szokott csak a jóról, szépről akar beszélni, ami persze akár még nem is lenne akkora nagy gond, nagymamám is műveli ezt a műfajt. De Ő egy politikus! És még nem is akármilyen?! Őt egy választókerület beszavazta a magyar politikai valóságshow-ba! Szóval szépen viselje el, hogy bár sokan nem-et ikszeltek rá, de őket képviseli a parlamentben. Szóval szépen válaszoljon amikor az ellenzéki sajtó kérdezi. Nem pedig sértődötten odaszólok, hogy az egészségügy szent és sérthetetlen aki rosszat szól, az hazudik, meg hogy a baloldali média koholmánya. Valami ilyesmi zajlik Szombathelyen lassan egy hete. 

Ez volt az előzmény. 

Hende szavaira pedig reagált a helyi LMP ráadásul nem is akárhogy! Tartottak egy sajtótájékoztatót, utána pedig egy performance-ot. Igen, ennyi. Nincs óriási tüntetés. A Nyugat.hu pedig online közvetített a facebookon. Felszólalt a Kórházisztorik blog főszerkesztője és Demeter Márta a parlamenti patkó LMP frakciójának tagja, de a helyszínen tartózkodott az egyik panaszos hölgy férje is a helyszínen tartózkodott. Tulajdonképpen nem is lett volna nagy hírverés az egészből, a heppeningen ott volt 20 ember. Ahogy a Szombathelyi Fidesz fogalmazott a  történtekkel kapcsolatban csak egy "törpepárt", egy "exszocialista" képviselő asszisztálásával részese lett egy "helyi propagandagépezetnek".

Az egész blogbejegyzést a Vaol.hu és a nyugat.hu a performance-ra vonatkozó cikke inspirálta. A címek közti különbség már ijesztő, "Nem létező nyilatkozatot próbált dr. Hende Csaba szájába adni egy baloldali portál"
és "Hende hivatalos tájékoztatás nélkül mondott véleményt a szombathelyi kórházi esetekről".
vaol.png
És a legérdekesebb, hogy a kormány által leuralt sajtó orgánum (Vas népe) online felületén olyan cikk szerepel ami szerkesztőségi (tehát senki sem vállalja névvel), valamint igazán nem is az LMP szervezte eseményről szól, csak annak apropóján Czeglédyzik egyet. Hová süllyed a médiánk? Persze kell hatásvadászat, mert az Élet és Irodalmat kevesen olvassák, és ezt még részben el is fogadom, például a Nyugat vagy a 444 és az Index esetén, de azért akik folyamatosan kapják az ilyen olyan kormányzati támogatásokat azoktól többet várnék el. Tulajdonképp már a vidéki sajtó is az alternatív hírek olyan szintű gyártásába kezdett, ahol már csak a párt érdeke a cél.Persze ahogy nem szép dolog Marx-on számon kérni Lenin, Sztálin és a többiek bűneit, úgy Kerényin sem azt, amit 15 éve képviselt, gondolt, de azért azt elismerhetjük, hogy a NER nem az amiről ő idealisztikusan írt... vagy ha igen, akkor ezeket az ideákat a legsötétebb mondatok közötti olvasattal kell olvasni. De azért tegyük hozzá, nem emlékszem,hogy Kerényi a mai folyamatoktól elhatárolódott volna....
Szólj hozzá

sajtó kórház Szombathely LMP Kerényi Imre Hende Csaba Demeter Márta