2017. nov 06.

Bojár Gábor is Orbán kottájából játszik?

írta: HÁZ
Bojár Gábor is Orbán kottájából játszik?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Bojár Gábor nagyobb összeggel is támogatna egy összefogást. Többek közt ezt is tartalmazza a Magyar Narancsos interjúja. Félreértést ne okozzon a cím, nekem igenis szimpatikus Bojár személye. Szimpatikus volt az a rövidke youtube-os  interjúja, ahol arról mesél hogy a korrupció a terméket teszi tönkre, és ő emiatt próbálta az első alkalom óta azt kerülni.

 

Az is szimpatikus, hogy felvállalta azt, hogy támogatja 1 millió forinttal a Momentumot, mert jó, tiszta kezdeményezésnek tartja. 

momentum-pic.jpg

De amikor valaki arról beszél, hogy az ellenzéknek össze kellene fognia, akár részben, akár egészben, akkor önkéntelenül Orbán régi célját teljesíti amiért évek óta dolgozik mégpedig azt, amit ha jól emlékszem Lengyel László A halál kilovagolt Magyarországról című 2008-as könyvében is megírt, mégpedig, hogy Orbánnak a célja egy Amerikai típusú kétosztatú választási rendszert kialakítása, ami a legutóbbi választásokon csak a Jobbiknak köszönhetően nem valósult meg. 

 

De innentől kezdve, hogy van 3 pólus már nem is annyira Orbán kottája (vagy tekinthetjük annak, de jó pár hanggal elcsúszva, nem ahogy azt ő szeretné). Nem értem mit kellene a Momentum egy vállaltan liberális programú párt keressen egy vállaltan szociális megközelítésű összefogásban, de tény, hogy a közvélemény kutatások szerint lenne rá igény (ahogy a viccben is van: - Van maguknál antiszemitizmus? - Nincs, de igény az lenne rá). 

 

Szóval ha ez kell a népnek, és senkinek sem kell feladni az elveit akkor, miért ne?  Egyszerű a válasz, MERT FEL KELLENE ADNI AZ ELVEKET. De mi van akkor, ha az elvek nem állnak olyan messze egymástól? Miért ne foghatna össze a liberális vonalat képviselő Budapesti egy-másfél személyes ismertségű Együtt a Budapesti másfél-két személyes ismertségű Momentummal? Vagy a már bizonyítottan majdnem országos lefedettséggel rendelkező konzervatív-bal-zöld LMP a budapesti bal-zöld PM-mel. Mármint azt megértem, hogy az LMP ódzkodik az Együttől, Momentumtól, de a PM-től politikailag nem tarthatja magát annyira távol, hiszen a konzervatív álláspontot képviselő Új Kezdettel megmutatták, hogy képesek összefogni és nem csak együtt működni. Nem egy örök életre szóló házastársi viszonyról van szó, hanem arról, hogy 4 évig megpróbálunk együtt dolgozni a Parlamentben azokkal akik nem állnak olyan messze a gondolkodásmódunktól. Persze abban is van igazság, hogyha egy kapcsolat nem töltött káposzta, hanem rántott hús típusú, akkor azt nincs értelme felmelegíteni, mert úgysem lesz jó...

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

politika választás összefogás LMP Momentum Együtt PM