2017. nov 21.

Seggre pacsi és ügynökmúlt

írta: HÁZ
Seggre pacsi és ügynökmúlt

Egyszerűen nem tud véget érni a #meetoo. A héten Mérei Tamás, szombathelyi csellóművész vádolta meg Varnus Xavér orgonistát. A korábbi, Marton László és Kerényi Miklós Gábor által fémjelzett esetek rávilágítanak arra, hogy bőven vannak még csontvázak a múltból. Esetük azért kavart nagyobb hírverést, mert ők ismert emberként kint vannak a placcon. Azonban rajtuk kívül még számtalan olyan személy él közöttünk, akik ilyen-olyan hatalmuknál fogva visszaéltek pozíciójukkal. Akár szexuális zaklatással, akár egyéb megaláztatással.

A seggre pacsik most a sötét múltból előtörnek, ám ne gondoljuk, hogy emiatt megtisztulnak majd mindennapjaink. Nem véletlen, hogy az esetek nagy többségében nem a hatalmi pozíciójuk csúcsán lévő vezetőkről derültek ki, hanem már pályájuk végén lévő öregemberekről húsz, harminc évvel ezelőtti esetek. A mai vezetők biztonságban lesznek még jó ideig. De legalább fenyegetve érezhetik magukat: egyszer rájuk is sor kerülhet.

Nem úgy, mint az előző rendszer ügynökei, akiket bármily meglepő a jobboldali Fidesz véd. Az LMP immáron tiszenhatodszor (!!!) az ügynöktörvényét, amelyet a kormánypártok tizenhatodszorra söpörtek le az asztalról. A besúgók, a tartótisztjeik, az ügynökrendszer hatalmasságai még nyugdíjas korukban is védve vannak. Vajon mikor fog megtörténni, hogy az elmúlt rendszer titkai kikerüljenek a fényre? És mi lesz az ami rákényszeríti az aktuális hatalmat erre?

nbb_20041216_3408_fit_1200x10000.jpg

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

ügynök zaklatás LMP Fidesz meetoo