2017. dec 12.

Leukémiás gyerekkel kampányolni

írta: HÁZ
Leukémiás gyerekkel kampányolni

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Nem tudom milyen értékrendű vagyok, amikor ezt kijelentem, de szerintem nem szép dolog gyerekekkel kampányolni. Nem azt mondom, hogy nem kedves dolog elmenni egy iskloába, vagy éppen egy kórház gyermekosztályára és ott édességet adni a gyerekeknek, de ezt mint politikai reklámfogás csinálni az számomra nagyon visszatetsző dolog. Legszívesebben elkezdenék mindenféle undorító jelzőt felsorolni, de én nem az indulatokat akarom korbácsolni, hanem erre a választásokhoz közeledően egyre és egyre jobban jellemző általános trendre felhívni a figyelmet. 
Tök jó, hogy a politikusok olyan dolgokra hívják fel a figyelmet, hogy ügyeljünk, támogassuk az elesetteket, de ezt egyrészt tegyék, úgy, hogy akkora támogatást adnak a kórházaknak, különféle gyermekjóléti intézményeknek, egyéb segítő civil szervezeteknek, hogy mikuláskor, karácsonykor meg tudják lepni a gyerekeket. Ha pedig magánemberként is így kívánnak tenni (ami egy tök szép gesztus), úgy hagyják otthon a kameramant meg a fotóst. Tényleg nem az ajándékozással van bajom, mert az tényleg nagy örömöt tud okozni, ami fontos (lásd a videóban a mosolyok). 

És ha Hende úr  (történetesen az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke) azt merészelné mondani, hogy politikai támadás éri (ugyebár szereti támadni az ellenzéki kritikát megfogalmazó sajtót) azért mert irigykedünk amiatt mert hogy Ő milyen népszerű, úgy menjen egy jó édes melegebb éghajlatra. 
20171209_182432.jpg
És mindezt persze a Mészáros birodalom ingyenes újságjában a Szombathelyi7Napban olvastam. Gondolom ugyanez lement a Vas Népében is, csak arról én már nem tudok, mivel amikor elkezdett kormánypropaganda szagú lenni, akkor lemondtuk az előfizetést.
20171209_182301.jpg

Foglalkozott az esettel az RTL Híradó is, ahol az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet alkotmányjogásza Somody Bernadette így fogalmazta meg a jelenséget: Amikor egy politikus Mikulás csomagot ad egy gyereknek, akkor nem kedves gesztust gyakorol, hanem kiszolgáltatott helyzetben lévő, 3-4 éves gyerekeket használ, mint díszletet.

A jelenség pedig olyannyira nem ritka, hogy ugyanez zajlott le Szentgothárdon, ahol a polgármester mellett V. Németh Zsolt a térség országgyűlési képviselője osztott mikuláscsomagokat. Kecskeméten nem országgyűlési hanem csak helyi Fidesz arcok (de Ők csoportosan) örömködtek a gyerekek alkotta biodíszletnek.

EMBEREK HARCOLJATOK! HARCOLJUNK AZ ILYEN POLITIKUSI GYAKORLAT ELLEN!!!!

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!

Szólj hozzá

kampány beteg kórház Mikulás Hende Csaba