2018. jan 23.

Lánchíd rádió helyett Hit gyülekezete?

írta: HÁZ
Lánchíd rádió helyett Hit gyülekezete?

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

A hétvégén ismét Szombahelyen voltam, és facebookozás közben véletlenül észrevettem, hogy Cseszkó Tamás aki jelenleg a Mészáros cégbirodalomba tartozó Mediaworks egy szombathelyi Fidesz kötődésű lapkiadó által működtetett Szombathelyi7Nap felelős szerkesztője, aki a helyi nagyúr Hende Csabával is jó kapcsolatot ápol, egy időben nem hivatalos sajtósa volt.
De hogy miért foglalkozok Cseszkó Tamással? Személyes sértettség lenne? Nem, nem is ismerem, élőben egyszer láttam, akkor még egy szimpatikus kis mamlasznak tűnt csak, azóta persze hallottam róla sokat és kiderült, hogy nem mamalasz, hanem igenis egy ízig-vérig szervezkedő a kapcsolati hálóját építő számító zseni, akinek igenis véleményformáló helyzete van a szombathelyi médiában, de már az országos áttörés küszöbén áll. 
És, hogy ezt miből gondolom, és miért feltételezem? Mindjárt rátérek. Mint tudjuk, a Hit gyülekezetével előítéletesnek kell lennünk, mert egy összetartó csapat, és hasonlóan a kommunistákhoz a múlt század elején (bár természetesen nem annyira feltűnően) de mindig kicsit üldözve vannak, emiatt a háttérben vannak, nem vállalják fel identitásukat, mert megbélyegzik Őket. De jelen vannak, segítik Őket, jól menő vállalkozásaik vannak, akik ha lehet egymással szerződnek, így a vagyon a körön belül mozog. És emiatt, mivel jól megy nekik, irigyeik vagyunk. Mindig el akarjuk venni tőlük az egyházi minősítést, mind a jobb mind a baloldalon és különösen a történelmi egyházak képviselőiként vissza akarjuk fogni a jelenlétüket a médiában. 

Mármint eddig ez volt a trend, de úgy néz, ki hogy a karizmatikus vezetőjükkel kibékült a kormányzatot képviselő Orbán Viktor. Az ATV emiatt elkezdett migránsos kormányzati hirdetéseket sugározni, és megjelentek a kormányzati véleményfonalak is. A változás valóságosságát mi sem jelzi jobban annál, hogy hány régi arc hagyta hirtelen ott, majdhogynem varázsütésre az ATV-t.
És emiatt jön képbe Cseszkó, mert hogy-hogy nem Ő műsorvezető a Hit gyülekezete által fenntartott Hit rádióban (mellékesen az itt vezetett beszélgetései alapján tudom, hogy egyáltalán nem mamlasz). Szóval a korábban felsorolt jelek alapján feltételezem, hogy mivel a Lánchíd Rádió Simicska érdekeltség és hamarosan lejár a frekvencia használata, a következő felvonásban már nem fog nyerni és mivel mindannyiunk Andy bácsija a Rádió1-el már majd az egész országot lefedi, neki nem lesz szüksége erre a frekvenciára, viszont valahogy meg kell hálálni a Hitgyülis szavazók támogatását, amivel választást nyer a Fidesz, erre pedig nagyon jó lehetőség az, ha a Hitgyüli kapja meg a felszabaduló frekvenciát. 
Ez pedig színtiszta nyereség egy autokrata vezetés számára, hisz ha erősödne országosan, akkor sem történik semmi, hisz végre lesz az országnak egy nemzeti vallása, mint Putyinnak az orosz ortodox egyház ami nem függ holmi evangelikus vagy református világszövetségtől, vagy éppen mint a katolikusoknál egy "szentimentális" vénembertől (senki se értse félre semmi bajom a pápával, de szerintem az Orbáni Rezsiszilárdos hadtest kb így viszonyulhat hozzá) csak a helyi nagyvezértől.
Szóval jelenleg ezen izgulok, miszerint ha áprilisban marad a Fidesz 2/3 akkor eljön az idő, amikor továbbra is hallgathatunk bármilyen rádiót, de csak a Kossut-Petőfi-Bartók-Dankó-Rádió1-Mária-Evangelikus-Hit tengely létezik majd. Esetleg, ha határmentén vagyunk valami szomszédországit hallgathatunk, de mást nem. Vagy majd a külföldön dolgozó unokáink beindítják újra a Szabad Európa Rádiót amit persze ismét csak dugiban lehet majd hallgatni  a pincében a t-mobilokat a nappaliban hagyva, nehogy lehallgassák mit is hallgatunk éppen...
Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

rádió Szombathely ATV Hit Gyülekezete Hende Csaba Lánchíd Rádió Cseszkó Tamás