2018. okt 02.

Az influenser és az instant boldogság

írta: HÁZ
Az influenser és az instant boldogság

Szerző: Horváth Zoltán

Az Etalon magazin már címében garantálja a hitelességet, a mintaadást, ugye? Az ingyenes magazin mintha nem trendi dizájnfotókkal, szépségápolási tippekkel és zsibbasztó reklámokkal lenne tele, a névválasztással is ezt hirdeti magáról. A múlt havi, szeptemberi számukban többek között olyan menő témát választottak maguknak, mint a hazai influenserek. Négy influenser el is meséli, hogy milyen klassz dolog influensereskedni. 

Az influenserekre valamilyen furcsa különös oknál fogva az a jellemző, hogy tevékenységüknek mélységet tulajdonítanak, megkülönböztetve magukat a többi influensertől, akik felszínesek, sekélyesek és üresek. Ellentétben velük. Mert ők tulajdonképpen csak egy divatos csatornaként tekintenek a social médiára, amit bár nem tartanak olyan klassz dolognak, de kénytelenek használni, hogy elérjék a közösségüket. Hiszen nekik fontos küldetésük van: ők tanítanak, hitet adnak, reményt jelentenek, példát mutatnak. Itt van például a magazinban megszólaló Istenes Bence. Ő nem csak úgy szórakoztat. Neki is feladata, küldetése van. Hogy mi?

Az elmúlt tíz év alatt, melyet a médiában eddig eltöltöttem, folyamatosan egy cél vezérelt: boldoggá tenni az embereket.  

-írja. Istenes Bence tehát a boldogságunk kovásza, utolsó reménysugara. Sőt, érte érdemes felkelni reggel, miatta érdemes hazamenni a munka végeztével, hiszen, mint folytatja:

Ha egy fárasztó, stresszes nap után leülnek a televízió és az általam vezetett műsortól vagy vlogtól jobb kedvre derülnek, kikapcsolnak már megérte a törekvésem.

istenesbence.jpgSzóval, ne, a világért se kezdjenek a családok otthon beszélgetni egy fárasztó nap után. Ne menjenek el a játszótérre a gyerekkel, vagy sétálni a pártok, nehogy a stresszt mondjuk aktív mozgással, vagy egy kulturális élménnyel vezessék le mondjuk egy közösségben, hanem üljenek le a tv elé, mert Istenes Bence biztosítja az instant szórakozást, ami a szebb, boldogabb életünk záloga. De tovább is van:

Ahogy idősödöm, egyre inkább szeretnék megnyilatkozni, beleszólni olyan témákba, ami az embereket megmozgatja, elmondani egy adott helyzetről a véleményemet.

Oké, akkor a küldetéstudatosság, és az önfelmentés pipa. De nézzük már meg az ég szerelmére, hogy ez a jóember miről beszél. Hol mondja el az embereket foglalkoztató témákról a véleményét? Az általa vezetett Survivorben? A nem való világot bemutató Való Világban? Az X-faktorban? Vagy hol? Oké, ne legyünk igazságtalanok, ezek nem a saját felületei. Ez a munkája, ezekben a tv műsorokban nem a maga ura, ott nem teljesedhet ki rendesen. De hát ő nem csak egy műsorvezető a sok közül, ő influenser is. Van neki YouTube csatornája. valószínűleg ott már szabadon beszélhet az embereket érintő kérdésekről és ott elmondhatja ezekről a véleményét. Nézzük csak! A legutóbbi videója tényleg ilyen: azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érdekli, hiszen az élettársával, Csobot Adéllal a hozzájuk beérkező kérdésekre válaszolnak. Márpedig ezeket a kérdéseket egyrészt emberek tették fel, másrészt nyilván azért, mert ez mozgatja őket. Bence és Adél pedig el is mondják a véleményüket ezekről a kérdésekről. Mint például: hány éves Adél, hogy jöttek össze, és mi lesz a második kisfiúk neve, ahogy erre a videó címe is utal. Egyszerűen nincs is mit írni többet, a kör bezárul: Istenes Bence influenser galaxisában tényleg elmondja a véleményét azokról a kérdésekről, amelyek a stresszes nap után hazaérő és a boldogságukat Istenes Bence műsoraiban megtaláló embereket foglalkoztatják. 

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!  

Szólj hozzá

média Istenes Bence influenser