2017. dec 14.

Carpe diem - A gyerek meg le van szarva

írta: HÁZ
Carpe diem - A gyerek meg le van szarva

Szerző: nemisvagyokhülyegyerek

Alapvetően felháborítónak tartom az olyan elveket, miszerint nyugodtan csinálhatunk akármit, akármilyen szennyező technológiákat alkalmazva, mert ugyan hiába most nem tudunk megoldást a jövőben olyan technolóiai fejlődések fognak bekövetkezni, amik mejd megoldást jelentenek.
Ezt mondjuk az atomenergiából viszsa maradó atomhulladékra, az energia, és ásványi kincs pazarlásra, vagy akár a mérhetetlen mennyiségben keletkező hulladékra. Persze abban igazuk van, hogy megoldást fogunk a jövőben találni rá, csak azért ez pofátlan dolog, és nem is csak kicsit.
Ugyan megvan, vagy majdnem megvan a technológia amivel tudnánk befolyásolni az időjárást, és Amerika elkerülhetné a jégsapkák olvadása miatt egyre erősebb és erősebb hurrikánokat, csakhogy a klímakutatók ahogy ezt a csodás felfedezést  kimutatták egyben azt is, hogy egy ilyen beavatkozás még nagyobb szárazságot okozna Afrika egyes részein monszun szerű esőt a nedves részein aminek a következtében értelemszerűen a gazdagabb fizet elv mentén az afrikaiak buknának. 
Tehát azt kérdem: hol erkölcsös, hol etikus az, hogy nekünk olcsón jó életünk van, közben szétverjük a jövő generációk életét, úgy, hogy azért majd ők fognak fizetni, ők fognak rosszabb életkörülmények közt élni? Ja és akkor a Ford még azzal kampányol, hogy  fizessenek a gyerekek az oktatásukért...
image_11.png
Üzenem annak a nagy amerikai autóipari óriásnak (talán az egyik legkörnyezetszennyezőbb, legkörnyezetterhelőbb ipar), hogy elmehetnek ám a búbánatba ezekkel az üzeneteikkel...
Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!
Szólj hozzá

oktatás autó környezetszennyezés környezet ipar