2018. okt 05.

Kiemelten hatékony a munkája, szóval repül

írta: HÁZ
Kiemelten hatékony a munkája, szóval repül

Szerző: Horváth Zoltán

Prőhle Gergely távozása a Petőfi Irodalomi Múzeum éléről már nem csupán szóbeszéd. A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma erősítette meg közleményében. Prőhle a Magyar Idők által kezdeményezett, saját embereiket kinyírni hivatott kultúrharc egyik első célpontja volt, akinek azt rótták fel, hogy múzeuma rendszeresen hív meg kormánykritikus írókat, költőket. Az igazgató és a védelmére kelő korábbi kulturális államtitkár, L. Simon László szerint nem az a mérce, hogy ki hova teszi a voksot, hanem hogy ki képes remekműveket alkotni. Nem nekik lett igazuk. Nem ez számít. Sőt! Nem is az, hogy ki hova X-el. Prőhle Gergely vállaltan jobboldali, bár még a Fidesz polgári vonalához tartozik. Márpedig a kormánypárton belül ennek az iránynak az írmagját is ki kell írtani. Legalábbis másra nem lehet gondolni. Munkájával nem lehet gond, hiszen a minisztérium azt kiemelten hatékonynak tartja.

1203609.jpg

A rövid közlemény így szól:

November 1-i hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik.

Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért.

 

Ne maradj le semmiről! Kövesd blogunkat és Facebook-oldalunkat (ITT), hogy mindig lásd, mit gondolunk a világról!  

Szólj hozzá

kultúra Prőhle Gergely